icon-arrow icon-facebook icon-linkedin icon-mail icon-mail-company icon-phone icon-twitter icon-whatsapp icon-share icon-link icon-download icon-youtube icon-flickr icon-search icon-close icon-filter icon-round-close icon-vcard paper-plane icon-footprint icon-faq icon-maps Vimeo
Nieuws · 27 februari 2017

Uitdaging Parijs

Dämmer afleveren in hartje Parijs vraagt goede voorbereiding en soepelheid van alle belanghebbenden. Verkeer en opstelruimte laten zich niet altijd makkelijk organiseren.Vandaar dat, voordat de slang aan het te vullen object is gekopeld er heel wat water door de Seine is gestroomd. Wat in de voorbereiding soms moeilijk te verwezelijken is, wordt in de uitvoering praktischer geInterpreteerd: Snelheid is alles. Snel de weg weer vrij maken vóór het volgende spitsuur.

Logistiek

Ook in Parijs moeten oude leidingen verwijderd worden als deze niet meer in gebruik zijn. In de  loop der jaren zijn er zo veel andere kabels en leidingen overheen gelegd, dat ruimen onmogelijk is zonder grote hinder voor het verkeer. Als je met minder vul- en ontluchtingspunten toe kan is dat een pluspunt. In deze wervelende stad liefst zo min mogelijk graven in het verkeer. De Keerkring heeft nu al verschillende keren voor een frans bedrijf grote leveranties mogen en kunnen doen. Het vullen van een leiding ∅400 mm van bijna een kilometer (ca. 120 m³) wordt door De Keerkring snel en efficient gedaan. Na drie uurtjes kan weer worden schoongemaakt en huiswaards vertrokken; de locatie weer vrij voor de volgende pits!

Soms heb je geluk!

Dan moet er natuurlijk wel water zijn om te mengen. Onlangs op de Boulevard Victor Hugo ( Arrondissement Boulogne-Billancourd) werd het water geleverd door de Sappeurs en Pompiers. Standpijp in het trottoir en..... geen water. Overkant van de straat, ander huizenblok, slangen over de weg, hek ervoor, staat afgesloten!  Hydrant open en ......  ook dit huizenblok stond droog, geen water.

De brandweer liet 300 meter slang aanrukken en weer een huizenblok verder aangesloten. Ja hoor, water!