icon-arrow icon-facebook icon-linkedin icon-mail icon-mail-company icon-phone icon-twitter icon-whatsapp icon-share icon-link icon-download icon-youtube icon-flickr icon-search icon-close icon-filter icon-round-close icon-vcard paper-plane icon-footprint icon-faq icon-maps Vimeo
Nieuws · 22 augustus 2017

Grote vertragingen in Schotland

In Schotland heeft De Keerkring grote leveringen voor aanlandingen van kabels en enkle landkabels. Bij de aanlandingen van de kabels moeten de mantelbuizen in zee goed afgesloten worden. Dat kan op 15 meter diepte alleen met behulp van duikers. Vertraging ontstaat als de duikers niet kunnen werken vanwege de golven of er storing is aan hun apparatuur. Hoewel we in de zomerperiode zijn, wordt onze opdrachtegever toch geplaagd met vertragingen waardoor onze mobiele menginstallaties minder beschikbaar zijn in Nederland.

Verschillende leveringen

Peterhead:

Een aanlanding van een enkele kabel van het Hywind offshore project. Dit project werkt met drijvende windmolens die, goed verankerd in zee dobberen. Nadat we afgeroepen zijn hebben de duikers enkele dagen afgewaaid gelegen, waardoor het vullen van de mantelbuis met kabel in Peterhead vertraagde met enkele dagen. In deze wachttijd heeft de Keerkring-ploeg enkele landkabels kunnen vullen. Omdat de vrertraging langer duurde moest eerst en andere klant in het uiterste noorden van Schorland "geholpen" worden.

Na terugkomst van het Noorden van Schotland gereed om de levering van zo'n 50 m³ CableCem 0,4 te doen. Nu was de apparatuur van het duik-ondersteuningsschip kapot. Na reparatie was de wind teveel aangetrokken om veilig te kunnen werken. We verwachten 2 weken na de oorspronkelijke planning Peterhead te kunnen doen.

 

Noss Head:

 De aanlanding nabij Nos Head (Wick) betrof twee mantelbuizen van elk ca. 840 meter de zee in. De bulkwagens uit Duitsland met het droge matriaal stonden ook al enkele dagen gereed. Na enkele dagen vertraging  zijn deze mantelbuizen  gevuld met de warmtegeleidende CableCem.

 

Portgordon:

Het vullen van de twee mantelbuizen (aanlandingen) in Portgordon is  enkele maanden uitgesteld. Bij deze aanlanding van twee keer 1.600 meter dienen de kabels nog ingetrokken te worden.