icon-arrow icon-facebook icon-linkedin icon-mail icon-mail-company icon-phone icon-twitter icon-whatsapp icon-share icon-link icon-download icon-youtube icon-flickr icon-search icon-close icon-filter icon-round-close icon-vcard paper-plane icon-footprint icon-faq icon-maps Vimeo
Nieuws · 15 oktober 2019

De Keerkring in Mediteraangebied

Samen met onze Franse klant ‘Hermes Technologie’ hebben wij een oud en vervallen rioolstelsel gevuld met  een nieuw Dämmer product, Light 300. 

Een product die zich kenmerkt door zijn relatief laag s.m. namelijk 1.180 kg/m3. Naast de vele voordelen die alle Dämmer producten kenmerken, kent dit type er nog een aantal. Zo hebben wij minder transport nodig dan voor een regulier type en is deze ook zeer geschikt voor zetting gevoelige gebieden.

 

Dit project in Fos-sur-Mer te Frankrijk bestond uit het vullen van een oud rioolstelsel. Het stelsel was zo vervallen dat het om veiligheidsoverwegingen gedicht moest worden. Aan het project zaten een aantal eisen verbonden. Er moest een milieuvriendelijk product gebruikt worden die het aanwezige water zou verdringen en geschikt is om over relatief grote lengtes verpompt te worden.