icon-arrow icon-facebook icon-linkedin icon-mail icon-mail-company icon-phone icon-twitter icon-whatsapp icon-share icon-link icon-download icon-instagram icon-youtube icon-flickr icon-search icon-close icon-filter icon-round-close icon-vcard paper-plane icon-footprint icon-faq icon-maps Vimeo
Nieuws · 10 juli 2015

CableCem Westermeerwind Windmolenpark

In het IJsselmeer, bij de dijk van de Noordoostpolder, worden nieuwe windmolens gezet en deels vervangen. 6 stroomkabels gaan door de zeedijk van de Noordoostpolder. De kabels gaan door een, door VBMS geboorde mantelbuizen van land naar "zee": (IJsselmeer). Uit de oversnede is zoveel mogelijk boorspoeling (Bentoniet) verdrongen door het stabiele mengsel van CableCem en de mantelbuizen zelf zijn gevuld met CableCem 0,8. Hiermee is een maatregel genomen tegen "piping", ofwel lekken door het boorgat. Door toepassing van CableCem in de mantelbuis kan de kabel bij verhitting goed zijn warmte naan de buitenwand overbrengen..

In het traject van de aanlanding tot het schakelpunt zijn alle mantelbuizen met de kabels gevuld met CableCem voor een goede afleiding van de warmte van de kabel naar de buitenwand van de mantelbuis. Op wens van de klant, Siemens, is met bigbags gevuld; om zo een zuiverder beeld te krrijgen hoeveel materiaal er per kabeldoorvoering verbruikt werd.

 

Met name de afdichtingen aan zeezijde zijn moeilijk te controleren op lekage.Het gebruik van de lange seals bleek hier een goede oplossing, zowel aan de langs- als de zeeijde (ca. 6 meter waterdiepte) Voor de zekerheid is aan de vulzijde de afsluiting ook "ondergedompeld" in de CableCem om enige zuigkracht vanuit de lage seal op te kunnen vangen met CableCem.