icon-arrow icon-facebook icon-linkedin icon-mail icon-mail-company icon-phone icon-twitter icon-whatsapp icon-share icon-link icon-download icon-youtube icon-flickr icon-search icon-close icon-filter icon-round-close icon-vcard paper-plane icon-footprint icon-faq icon-maps Vimeo

Nutsbedrijven

Nutsbedrijven beheren niet meer in gebruik zijnde leidingen, mantelbuizen etc. "Lege"  leidingen die niet meer in gebruik zijn ontberen ook meestal onderhoud en inspectie. Om op later datum inkalving met als gevolg verzakking van een wegdek te voorkomen, of het voorkomen van bacteriologische vervuiling dienen leidingen gevuld te worden. Met Dämmer kunnen grote lengtes in één keer gevuld worden. 

Bescherming hoogspanningskabels in mantelbuizen

Voor nieuw te maken kabeltracées, waarbij hoogspanningskabels door mantelbuizen geleid worden heeft De Keerkring  " CableCem", een vulmateriaal met goede thermisch geleidende eigenschappen. De warmte van de kabel wordt hiermee naar de buitenmantel van de buis geleid. Hotspots kunnen hierdoor worden voorkomen. 

 

Bij aanlandingen van kabels, worden in veel gevallen een mantelbuizen gebruikt als overgang van zee naar een plaats net achter de zeewering. Voor deze grote kabels met hoge spanning (≥ 150 kV) heeft de CableCem de functie om de gegenereerde warmte naar de buitenkant van een mantelbuis te geleiden en de kabel te fixeren in de buis. Bij eventuele grondverschuivingen zal de CableCem zich in de mantelbuis als "kauwgom"  gedragen, dus zonder te breuk of scherfwerking te genereren. Veilig voor de kabel!